Fysioterapi

Vi arbetar företrädesvis med bedömning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på rörelse – och stödjeorganen. Både akuta och långvariga smärttillstånd behandlas. MåBra erbjuder ett brett utbud av tjänster till dig som är i behov av fysioterapi. Hos oss får du professionell hjälp med personligt bemötande.

MDT

Mekanisk Diagnostisk Terapi (MDT) riktar sig till patientens egen förmåga till självbehandling och kontroll av sina besvär. Grundfilosofin är att aktivt involvera patienten i behandlingen. Metoden bygger på vetenskap och beprövad praxis och anpassas till varje individ. I metoden ingår även manuella behandlingar av terapeut vid behov.

OMT

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) är ett internationellt specialistområde inom fysioterapi. Omhändertagandet är baserat på aktuell vetenskap och klinisk beprövad erfarenhet och anpassas till varje individ. Terapeuten undersöker och behandlar patienten manuellt. Egenträning ingår också i behandlingen.

Ultraljudsdiagnostik

Vi arbetar sedan 2016 med muskeloskeletal ultraljudsdiagnostik. Det finns många fördelar med ultraljudsdiagnostik, framförallt en ökad förmåga till en säkrare diagnos och därmed en bättre behandling.

Idrottsmedicin

Flera fysioterapeuter har utbildning inom området idrottmedicin samt även mångårig erfarenhet av att bedöma och behandla motions – och idrottsskador.

Gymträning

I träningssalen bedriver vi rehabiliteringsträning för många av våra patienter. Vi välkomnar även kunder att gymträna hos oss. Se prislista för mer information.

Vårat gym är ca 130 kvadratmeter stort och vi har bl a crosstrainers, löparband, roddmaskiner och cyklar. Vidare finns både gymmaskiner för de flesta basövningar samt fria vikter och en mängd övrig utrustning. Se bild på vårt gym.

Bassängträning

Bassängträning för patienter

Vid behov finns möjlighet till rehabiliteringsträning genom följande alternativ

  • Individuell träning i varmvattenbassäng
  • Löpträning i djupvatten med flytbälte (Motala simhall)

Bassängträning för kunder

Gruppass i varmvattenbassäng. Du köper träningskort för vår – eller hösttermin.

Akupunktur

Inom hälso- och sjukvården används västerländsk/medicinsk akupunktur som har sitt ursprung i kinesisk akupunktur.

Västerländsk akupunktur används för att lindra smärta i muskler och leder. Endast legitimerad personal med särskild utbildning får ge akupunktur. Biverkningarna är få.

SuperSole

Individuellt anpassad skosula.

Solemaids

En effektiv lösning vid hälsmärta hos barn.